Kollektivbrygga - en transformasjonsdugnad i flere økter 

Utsikt fra terrassen.

VI ER KLARE MED LOKALENE! 
Klubbhuset på brygga er nå innvendig ferdigstilt.
Her er mer om hele prosjektet, som har fått navnet Kollektivbrygga:


Den gamle brygga på Nesoddtangen har de siste tiårene vært en nedslitt, pensjonert rutebåtbrygge. Nå transformerer vi den, sammen med Marinreparatørene og Nesodden Kajakklubb,  til et levende samlingspunkt for alle slags bærekraftige aktiviteter på og i fjorden. Kollektivbrygga skal bli stedet for deg uansett om du ønsker å padling, bade, dykke, delta i et undervisningsopplegg om marint miljø, engasjere deg i miljøarbeid i fjorden, eller bare slappe av og nyte den fantastiske fjordutsikten.   Noe av målet er å få til en felles levende møteplass på tvers av foreningene, der fjord og miljø står i fokus. 


Historikk
Brygga har en lang historie som Nesoddtangens viktigste kollektivknutepunkt, der største delen av Nesoddens befolkning har tatt båten til og fra jobb i Oslo. Etter at den ble nedlagt tidlig på 1980 tallet har den tross sin sentrale beliggenhet med storslagen utsikt over Indre Oslofjord, vært benyttet til parkering, som riggtomt, og vært oppholdssted for en og annen stangfisker. Samtidig har dette vært et sted de fleste på Nesodden har hatt kraftige meninger om, og planene for brygga har vært mange. 

Brygga slik mange eldre Nesoddinger husker den. 
Slik har brygga sett ut i mange år, før vi overtok.

 


I 2016 søkte de tre foreningene Indre Oslofjord undervannsklubb, Nesodden kajakklubb og Marinreparatørene (Samlokaliseringsgruppa) om å kunne disponere brygga til å sette opp felles lokaler og benytte denne til sine aktiviteter. Etter en lang prosess, hundrevis av dugnadstimer og en god porsjon økonomisk støtte fra DNB Sparebankstiftelsen, er nå de midlertidige lokalene på brygga nesten klare og vi har oppnådd bred politisk backing og en kontrakt på 5 års bruksrett på brygga, med mulighet til forlengelse.

Lokalene
Lokalene består av en gammel men god brakkerigg i 2 etasjer. Det er bygget nye yttervegger på 2 langsider, og gjort mye innvendig og utvendig arbeid for å få den funksjonell. I 2. etasje finnes samlingsrom med fullt utstyrt kjøkken, et  kurs / møterom med projektor og whiteboard og et kontor med 3 kontorplasser.  Utenfor er det en sørvendt terrasse med panoramautsikt over Oslofjorden.I 1. etasje er det felles garderobe og toaletter og romslige skylleavlukker til å kunne skylle dykkere med fullt utstyr.  Et romslig arbeids / verkstedsrom , samt lagerrom for utstyr. 
Felles flasker og drakter vil lagres i egen isolert container på brygga, der også kompressor og flaskebank vil stå.

Samlingsrommet har fullt utrustet kjøkken og det meste man trenger til lange dykkedager...

 

Samlingsrom mot vest med utsikt over Oslofjorden

 

Møte og kursrom med plass til 10 personer

 

Garderobe og skifterom med ekte 70talls atmosfære.

 

Romslige skylleavlukker der du kan skylle deg med dykkerutstyret på.

 

Verksted og riggerom.